9 Συμβουλές για ασφαλή Χριστούγεννα

Συμβουλές από την DIVICO Χριστούγεννα

Μοιραζόμαστε απλές συμβουλές για την προστασία οποιασδήποτε κατοικίας την περίοδο των Χριστουγέννων

 

Τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή που όλοι περιμένουν με ανυπομονησία κάθε χρόνο. Μεγάλοι και παιδιά δεν βλέπουν την ώρα να βρεθούν με τους δικούς τους ανθρώπους, να ανταλλάξουν ευχές και δώρα αλλά και να ξεκλέψουν λίγο χρόνο για ένα ταξίδι σε κάποιον από τους εκπληκτικούς ελληνικούς χριστουγεννιάτικους προορισμούς.

Όλα τα παραπάνω, όσο αθώα και φυσικά και αν φαίνονται σε εμάς, αποτελούν την ακριβή δοσολογία για το ιδανικό κοκτέιλ ευκαιριών που κάθε έξυπνος διαρρήκτης απολαμβάνει μαζί με τον Χριστουγεννιάτικο μποναμά του.

Εμείς στην DIVICO Security, μένοντας πιστοί στο όραμα μας για ασφάλεια σε κάθε ελληνικό σπίτι, μοιραζόμαστε 9 απλές συμβουλές ασφαλείας που μπορεί να ακολουθήσει ο καθένας χωρίς να απαιτείται σύστημα ασφαλείας ή συνδρομή στις υπηρεσίες ασφαλείας της DIVICO Security.

1) Προσοχή ώστε να μην είναι ορατά από τον δρόμο τα δώρα που αφήνουμε κάτω από το στολισμένο δέντρο για να ανοιχτούν ανήμερα των Χριστουγέννων. Επιλέγουμε λιγότερο φανερά μέρη του σπιτιού για να τα φυλάξουμε μέχρι να ανοιχτούν.

2) Προσοχή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης! Μία selfie από ένα χειμερινό θέρετρο ή ένα tweet με τη φωτογραφία ενός καινούριου gadget, το μόνο που κάνει είναι να ειδοποιεί έναν επίδοξο διαρρήκτη τι είναι διαθέσιμο για κλοπή ενόσω λείπουμε.

3) Εάν το μπαλκόνι ή ο κήπος μας είναι στολισμένος με χριστουγεννιάτικα φώτα, βεβαιωνόμαστε πως δεν χρειάζεται να μένει κάποιο παράθυρο ανοικτό για την τροφοδοσία τους.

4) Εάν λείπουμε για τις γιορτές, ζητούμε από κάποιον γείτονα να παραλαμβάνει την αλληλογραφία μας. Συσσωρευμένα γράμματα και διαφημιστικά φυλλάδια, ειδοποιούν για την απουσία μας τους λάθους ανθρώπους.

5) Εάν χρησιμοποιούμε αυτόματο τηλεφωνητή σε σταθερή γραμμή τηλεφώνου, δεν χρειάζεται να αναφέρουμε πως λείπουμε σε διακοπές. Πολλές φορές οι διαρρήκτες πραγματοποιούν διερευνητικές κλήσεις για να δουν εάν το σπίτι που σχεδιάζουν να χτυπήσουν είναι άδειο (τον αριθμό τηλεφώνου είναι εύκολο να τον βρουν εάν γνωρίζουν το όνομα που είναι γραμμένο στο κουδούνι).

6) Δεν αφήνουμε μετρητά και πιστωτικές κάρτες στο σπίτι. Εάν ωστόσο είμαστε αναγκασμένοι  να το κάνουμε, δεν επιλέγουμε ως κρυψώνα το υπνοδωμάτιο γιατί είναι το πρώτο μέρος που ψάχνει ένας διαρρήκτης.

7) Οι συσκευασίες από ανοιγμένα δώρα σε κάδους απορριμμάτων μπροστά από σπίτια, λειτουργούν σαν ενημερωτικά φυλλάδια για κλέφτες. Εάν είναι δυνατόν, δεν αφήνουμε όλες τις συσκευασίες την ίδια μέρα στον ίδιο κάδο. Προτιμούμε να τις χωρίσουμε και να τις πετάξουμε διαφορετικές ημέρες αφού το απορριμματοφόρο έχει συλλέξει τις προηγούμενες.

8) Οι καλοί γείτονες είναι πολύτιμοι όταν απουσιάζουμε. Ένα από τα θετικά στοιχεία της οικονομικής κρίσης, είναι ότι μας έχει οδηγήσει να ανακαλύψουμε ξανά την αλληλεγγύη που είχε χαθεί. Ζητάμε από τον γείτονα να καλέσει την αστυνομία σε περίπτωση που αντιληφθεί ύποπτη δραστηριότητα προς το σπίτι μας.

9) Επειδή ωστόσο χωρίς επαγγελματική προστασία κανείς δεν μπορεί ποτέ να είναι απόλυτα ασφαλής, είναι καλό να είμαστε προετοιμασμένοι και για τη δυσάρεστη πιθανότητα της διάρρηξης. Τραβάμε φωτογραφίες και σημειώνουμε τον σειριακό αριθμό από αντικείμενα αξίας, ώστε εάν πέσουμε θύμα κλοπής και ο δράστης συλληφθεί, να μπορέσουμε να ταυτοποιήσουμε τα αγαθά μας.

Ελπίζουμε πως αυτές οι συμβουλές θα βοηθήσουν και όσους δεν έχουν ακόμα συναγερμό από την DIVICO Security να περάσουν ασφαλή και ευτυχισμένα Χριστούγεννα.

Έχετε να συμπληρώσετε κάποια συμβουλή; Μοιραστείτε την μαζί μας στις σελίδες μας σε facebook, twitter και google+ και θα την προσθέσουμε.

Ευχόμαστε Ευτυχισμένα Χριστούγεννα σε όλους!

Η Ομάδα της DIVICO Security

 

 

Merry Xmas