Divico Security

CCTV-camera

Εγκατάσταση Συναγερμού: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Σας αγχώνει η εγκατάσταση συναγερμού στον χώρο σας; Διαβάστε παρακάτω συμβουλές για τη σωστή επιλογή και εγκατάσταση.

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Πριν την εγκατάσταση, δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε δύο πυλώνες:

  1. Στην επιλογή του κατάλληλου συστήματος συναγερμού
  2. Στην επιλογή της εταιρίας που θα σας κάνει την εγκατάσταση

Λαμβάνοντας υπόψιν τα δύο παραπάνω κριτήρια, συγκεντρώσαμε έναν οδηγό για το τι πρέπει να προσέξετε. Στο άρθρο θα βρείτε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν προχωρήσετε στην εγκατάσταση συναγερμού. Αλλά και επιλογής εγκαταστατών. Ενημερωθείτε για να αποφύγετε πιθανές δυσάρεστες εκπλήξεις…

  1. Ξεκινήστε με μελέτη του χώρου πριν την εγκατάσταση

Η μελέτη του χώρου σας είναι η πιο σημαντική διαδικασία σε μια εγκατάσταση συστήματος συναγερμού. Ακόμα και αν έχετε εξοπλιστεί με τον πιο ακριβό και ικανό εξοπλισμό, δεν είστε καλυμμένοι αν δεν έχει πραγματοποιηθεί πρώτα σωστή μελέτη του χώρου. Φανταστείτε για παράδειγμα να μην έχουν τοποθετηθεί σωστά οι ανιχνευτές κίνησης και ένας διαρρήκτης να εντοπίσει την «νεκρή ζώνη» στο σπίτι σας.

Η Divico Security παρέχει δωρεάν διεξοδική μελέτη στο χώρο σας από επαγγελματίες του κλάδου, για να σας συμβουλέψουν και να σας προσφέρουν ολοκληρωμένες λύσεις ασφαλείας ειδικά σχεδιασμένες για τις ανάγκες του χώρου σας.

  1. Προτιμήστε πιστοποιημένους επαγγελματίες για την εγκατάσταση

Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό εταιρειών εγκατάστασης δεν διαθέτει τα απαιτούμενα πιστοποιητικά έγγραφα τα οποία πιστοποιούν κατάρτιση του τεχνικού προσωπικού και των εγκαταστατών. Προκειμένου να αποφύγετε μια εγκατάσταση από μη εξειδικευμένο προσωπικό, καλό θα είναι να ελέγξετε τα πιστοποιητικά έγγραφα της εγκατάστασης συστημάτων ασφαλείας της εταιρείας, προτού προχωρήσετε σε εγκατάσταση.

Η Divico Security διαθέτει άδεια λειτουργίας και εργασίας Ι.Ε.Π.Υ.Α. και το τεχνικό προσωπικό είναι άρτια εκπαιδευμένο για εγκαταστάσεις συστημάτων ασφαλείας.

  1. Επιλέξτε επώνυμα προϊόντα από τους εγκαταστάτες

Από την ποιότητα του συναγερμού σας εξαρτάται η ομαλή λειτουργία του άρα και η ασφάλειά σας. Ένα σύστημα συναγερμού, εκτός από την κεντρική μονάδα, αποτελείται από μία σειρά απαραίτητων εξαρτημάτων. Όπως οι μαγνητικές επαφές, τα ραντάρ εσωτερικού και εξωτερικού χώρου και η σειρήνα. 

Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν όλα τα εξαρτήματα να προέρχονται από τον ίδιο κατασκευαστή ή να διαθέτουν επωνυμία.

Πολλοί εγκαταστάτες, προκειμένου να μειώσουν την τελική τιμή προμηθεύουν τους πελάτες με μία επώνυμη κεντρική μονάδα αλλά τα υπόλοιπα εξαρτήματα είναι χαμηλής κατασκευαστικής ποιότητας. Τα εξαρτήματα αυτά πολλές φορές εμφανίζουν προβλήματα σε σύντομο χρονικό διάστημα και δεν φημίζονται για την αξιοπιστία τους. Είναι πολύ πιθανό λοιπόν, λόγω δυσλειτουργίας ενός από τα εξαρτήματα, ο συναγερμός σας να μην χτυπήσει ποτέ την στιγμή που πρέπει και να αφήσει τον χώρο σας εκτεθειμένο σε διαρρήκτες.

  1. Εξοπλιστείτε με ραντάρ εξωτερικού χώρου

Ένα σύγχρονο σύστημα συναγερμού διαθέτει ανιχνευτές κίνησης και στον εξωτερικό χώρο, καθώς προλαβαίνουν οποιαδήποτε εγκληματική δραστηριότητα. Για να έχει όμως ανταπόκριση, θα πρέπει να γίνει σωστή μελέτη των σημείων που θα τοποθετηθούν.

Τα δύο πράγματα που θα πρέπει να προσέξετε είναι:

  • η τοποθέτηση των ραντάρ να γίνει έτσι ώστε να καλυφθούν όλα τα πιθανά πεδία εισόδου ενός διαρρήκτη 
  • να αποφεύγονται οι ψευδοσυναγερμοί.

  1. Συσκευή 4G (πρώην GPRS)

Ο πρώτος στόχος κάθε διαρρήκτη είναι να εντοπίσει τα καλώδια της τηλεφωνικής σας γραμμής και να διακόψει την επικοινωνία, προκειμένου να χαθεί το σήμα του συναγερμού σας προς το Κέντρο Λήψεως Σημάτων. Είναι πολύ σημαντικό, κατά τη διάρκεια της μελέτης του χώρου, ο εγκαταστάτης να εκτιμήσει κατά πόσο τα καλώδια της τηλεφωνικής σας γραμμής είναι προσβάσιμα.

Αν υπάρχει προσβασιμότητα, τότε το σύστημά σας θα πρέπει οπωσδήποτε να περιλαμβάνει και μία συσκευή κινητής τηλεφωνίας.

Με την εξέλιξη της τεχνολογίας το δίκτυο GPRS πλέον καταργείται, γι’ αυτό είναι καλύτερο να προτιμήσετε συσκευές με δίκτυο 4G για ακόμα μεγαλύτερες ταχύτητες. Και πιο αξιόπιστη προστασία.

Η Divico Security παρέχει πρόγραμμα ασύρματης επικοινωνίας Divinet με δίκτυο 4G. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα επιβλέπει διαρκώς την τηλεφωνική γραμμή. Έτσι σε περίπτωση βλάβης ή διακοπής της, αναλαμβάνει την συνέχιση της αδιάλειπτης επικοινωνίας του συστήματος με το Κ.Λ.Σ. Η επικοινωνία αυτή γίνεται μέσω κινητής τηλεφωνίας. 

Με αυτήν την τεχνολογία ο χώρος σας δεν μένει ποτέ εκτεθειμένος. Το Divinet υποστηρίζεται από 3 διαφορετικούς παρόχους τηλεφωνικής επικοινωνίας (Vodafone, Cosmote, Wind). Σε περίπτωση αδυναμίας του ενός, εξασφαλίζεται αυτόματη ενεργοποίηση των εναλλακτικών πάροχων. Έτσι το σύστημα βρίσκεται διαρκώς συνδεδεμένο με το Κ.Λ.Σ.

  1. Μην αμελήσετε τα καλώδια του συναγερμού

Εκτός από την ποιότητα των καλωδίων συναγερμού, είναι πολύ σημαντικό τα καλώδια να εγκατασταθούν με το σωστό τρόπο.

Το σημείο και ο τρόπος με τον οποίο που θα τοποθετηθούν τα καλώδια συναγερμού πρέπει να ελεγχθεί ενδελεχώς. Μία λάθος εκτίμηση μπορεί να διαταράξει την ομαλή λειτουργία και φερεγγυότητα του συστήματος συναγερμού. Για παράδειγμα οι ασθενείς τάσεις δεν θα πρέπει να τοποθετούνται κοντά στις ισχυρές. Σε αυτή την περίπτωση, λόγω της συχνότητας τους, προκαλούνται ψευδοσυναγερμοί.

Για να μην οδηγηθείτε στο κοντινό μέλλον σε επιπλέον έξοδα για την επιδιόρθωσή των καλωδίων συναγερμού, φροντίστε ο εγκαταστάτης του συναγερμού σας:

  • να επιβλέψει αποτελεσματικά τις εργασίες
  • να ελέγξει τις τάσεις για τυχόν ψευδοσυναγερμούς

Η τεχνική ομάδα της Divico Security αποτελείται από άρτια εκπαιδευμένους τεχνικούς. Ικανούς ώστε κάθε τοποθέτηση καλωδίων ή άλλων εξαρτημάτων συναγερμού να γίνεται με τέτοιο τρόπο, ώστε το αποτέλεσμα να παραμείνει καλαίσθητο και χωρίς μερεμέτια. 

  1. Ελέγξτε τις Μαγνητικές Επαφές

Οι μαγνητικές επαφές ενός συστήματος συναγερμού τοποθετούνται στο πλαίσιο της πόρτας ή παραθύρου. Είναι αυτές που στέλνουν σήμα στον συναγερμό σε περίπτωση που μετακινηθούν από κάποιον διαρρήκτη. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν, εκτός από την επιλογή ποιοτικών και αξιόπιστων συσκευών, να γίνεται τοποθέτηση στα κατάλληλα σημεία της πόρτας και των παραθύρων. Για παράδειγμα, θα πρέπει να τοποθετούνται σε σημεία προς τη μεριά που ανοίγει η πόρτα, ώστε να επιτυγχάνεται η μέγιστη δυνατή μετακίνησή τους.

Αν ενδιαφέρεστε να εγκαταστήσετε το δικό σας σύστημα συναγερμού, επικοινωνήστε μαζί μας για να ενημερωθείτε για όλες τις διαθέσιμες λύσεις!