Ποιά κάμερα ασφαλείας είναι η σωστή για τον χώρο σας;

Η ραγδαία τεχνολογική εξέλιξη και η μεγάλη ποικιλία σε κλειστά συστήματα παρακολούθησης έχει δημιουργήσει μεγάλη σύγχυση στην επιλογή της κατάλληλης κάμερας ασφαλείας για τον κατάλληλο χώρο.

 

Η σωστή επιλογή κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης όμως είναι πολύ σημαντική καθώς κάθε χώρος επιτήρησης έχει συγκεκριμένες προδιαγραφές και οι απαιτήσεις διαφέρουν ανάλογα το αποτέλεσμα που επιθυμεί ο κάθε πελάτης.

 

Συνιστούμε λοιπόν πριν από την αγορά καμερών ασφαλείας να απαντήσετε στις παρακάτω ερωτήσεις:

 

  1. Να είναι διακριτική η αποτρεπτική;
  2. Να έχει ήχο;
  3. Πόσο μεγάλη είναι η έκταση που θέλετε να καλύψετε;
  4. Να υπάρχει δυνατότητα επέκτασης για περισσότερες κάμερες στο μέλλον;
  5. Θα αφορά εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο;
  6. Ποιες είναι οι συνθήκες φωτισμού στο χώρο;
  7. Να έχει δυνατότητα νυχτερινής λήψης;
  8. Πόση ευκρίνεια να έχει η εικόνα;
  9. Να διαθέτει αναγνώριση προσώπου;
  10. Να έχει δυνατότητα θερμικής αναγνώρισης;

 

Αν έχετε απαντήσει τα παραπάνω τότε έχετε μια εικόνα για τα χαρακτηριστικά που θέλετε να έχει το κλειστό σύστημα παρακολούθησης σας. Δείτε τις επιλογές σας παρακάτω:

 

Κάμερες τύπου bullet: είναι μεγάλες και γίνονται άμεσα αντιληπτές, αποτρέποντας τις ενέργειες κλοπής.

 

Κάμερες Dome: είναι μικρές σφαιρικού σχήματος και είναι κατάλληλες για διακριτικότητα στον χώρο.

 

Κάμερες PZT (Pan Tilt Zoom): είναι κατάλληλες για την παρακολούθηση των μεγάλων εκτάσεων

 

Αναλογικά συστήματα παρακολούθησης (Analogue CCTV): Το συγκεκριμένο σύστημα διαθέτει περιορισμένες δυνατότητες ανάλυσης κι ευκρίνειας, αλλά εξαιρετικά χαμηλό κόστος. Συνίσταται για χώρους με χαμηλό κίνδυνο, όπως οι εξοχικές κατοικίες.

 

Αναλογικές κάμερες υψηλής ανάλυσης (HDCVI, HDTVI aHD, HD-SDI ): Αφορά την εξέλιξη του προηγούμενου συστήματος που αναφέραμε. Διαθέτει καλύτερη ανάλυση και αποτελεί μία οικονομική λύση για χώρους μεσαίου κινδύνου.

 

Ψηφιακές IP (IP camera) κάμερες: Το συγκεκριμένο σύστημα είναι κατάλληλο για χώρους μεσαίου κινδύνου, και διαθέτει πολλαπλές δυνατότητες, όπως: Πολύ υψηλότερη ανάλυση σε σχέση με τις αναλογικές κάμερες και ψηφιακές ευκολίες όπως μετάδοση ήχου,  εντολών χειρισμού και τροφοδοσίας μέσω ενός καλωδίου UTP και δυνατότητα απευθείας σύνδεσης στο internet.

 

Θερμικές κάμερες (Thermal Cameras): Διαθέτουν τη μοναδική δυνατότητα θερμικής απεικόνισης των αντικειμένων, ακόμα και σε περιπτώσεις  μηδενικής ορατότητας με γυμνό μάτι. Είναι κατάλληλες για χώρους υψηλού κινδύνου, όπως αεροδρόμια και στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

 

Υπέρυθρες κάμερες νυκτός: έχουν την δυνατότητα να ανιχνεύουν στο σκοτάδι, με την βοήθεια των υπέρυθρων led που διαθέτουν. Ανάλογα με την επιλογή του φακού υπάρχει αντίστοιχο αποτέλεσμα.

 

Κάμερες με τεχνολογία starlight: Βάλτε χρώμα στο σκοτάδι με τις κάμερες ασφαλείας starlight. Μετά τη δύση του ηλίου η συγκεκριμένη κάμερα θα συνεχίσει να παράγει έγχρωμη εικόνα σε αντίθεση με τις κάμερες IR που η νυχτερινή λήψη γίνεται με γκρι χρώμα. Ακόμα και σε ελάχιστο φωτισμό όπως για παράδειγμα το φως από τα αστέρια μία, κάμερα Starlight μπορεί να προσφέρει έγχρωμη εικόνα

 

Κάμερες με καταγραφικό DVR: μπορούν να τοποθετηθούν οπουδήποτε και ανάλογα τη χωρητικότητα αποθηκεύει το υλικό που καταγράφει.

 

Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας για δωρεάν μελέτη του χώρου σας από τους εξειδικευμένους τεχνικούς μας.